כמה שאלות והצעות ממישהו חדש בסביבה

שלום! אני עובד עם תוכנה פתוחה כבר לא מעט זמן, ורק עכשיו שמעתי על עמותת המקור. זאת נראית כמו קהילה מצוינת, ואני חושב על להפוך לידיד בימים הקרובים.

יש לי כמה שאלות, ספק הצעות, לדברים שלא הצלחתי למצוא באתר המרכזי של העמותה, ושאני התרגלתי אליהם בקהילות אחרות של תוכנה פתוחה. אני מצטער מראש אם משהו כאן ישמע יהיר, זו לא כוונתי.

  • יש לכם שרת IRC? דיבורים בפורום כזה נוחים לשיחות יותר רשמיות, אבל פחות לאופטופיק זורם – ודיסקורד איננה תוכנה פתוחה. הבעיה היחידה עם IRC היא שיכולה להיות בעיה עם עברית.
  • שרת Mastodon לדוברי עברית יכול להיות רעיון ממש מגניב – toots.co.il פנוי!
  • כנ"ל גם לשרת PeerTube.
  • ראיתי שיש לכם רשימת דיוור דרך GNU Mailman, אבל בשנים האחרונות אני רואה פרויקטים עוברים לתחליף יותר מודרני – lists.sr.ht. גם הוא פתוח לחלוטין, לא משתמש ב-JS, ובכללי נראה טוב יותר.
  • אני לא הבנתי מהאתר אם GitHub הוא המקור הראשי וGitLab המשני, או להפך. לדעתי זה לא הגיוני בכלל שהרבה תומכי תוכנה פתוחה משתמשים בGitHub במקום Sourcehut או GitLab.

אני מצטער אם פספסתי משהו, ומצפה להנות מהשהייה שלי כאן!

נראה שמיזמי תוכנה חופשית משתמשים בעיקר בFreenode (סליחה הרגל של 15 שנים: ב־Librea.Chat) ואין טעם להקים שרת נפרד. יש שם כמה ערוצים רלוונטיים.

הקמתי שרת Peertube כדי לראות מה הדבר הזה: https://tube.shela.nu . אם יש כאן מישהו שרוצה לעשות עוד משהו עם השם shela.nu, אשמח לעזור.

יש לפחות שרת מסטודון אחד לדוברי עברית: תווותים: https://tooot.im .

אין טעם להקים שרת נפרד

אופס, התכוונתי לערוצים, לא לשרת. אפשר לקבל לינק לכמה מהערוצים?

השם shela.nu

אולי dotfiles? כמו האתר dotshare.it, יכול להיות dots.shela.nu

תווותים

תודה רבה! לא מצאתי אותו כשחיפשתי. אפשר לבקש מ-joinmastodon.org להוסיף אותו לרשימה, אם הוא עדיין לא שם.

אני נמצא בערוץ ‎ ##linux-il (שתי סולמיות. לא ברור לי למה השם לא מופיע כמו שצריך למרות מאמצי).

  • לגבי תקשורת מיידית/מסרים:

ככל הידוע לי, רוב הפעילות של “קהילת העמותה” היא בקבוצות בטלגרם. יש ערוץ קוד פתוח כללי (אם אתה מעוניין בהזמנה פנה אלי בפרטי), וערוצים לנושאים שונים (אני מבקר לפעמים בערוצי פייתון ולינוקס, אבל לא באופן קבוע), וגם קבוצת קריאה בלבד לחדשות. קישורים לקבוצות טלגרם אני מעדיף שלא לפרסם כאן, כי קישור פתוח חושף אותן לספאמבוטים ושאר מזיקים.

התקשורת ברשתות אחרות היא דלילה יותר: .בנוסף לערוץ ⁦##linux-il⁩ שצפריר ציין כאן יש גם את ערוץ ⁦##israel⁩ (שהוא בעצם לא קשור לקוד פתוח, אבל נראה לי שיש חפיפה בקהל - כל הקהילה הישראלית ב-IRC מאוד קטנה).
תמיכה בעברית ב- IRC תלויה בקליינט שאתה משתמש בו (ואולי בגלל זה חלק גדול מהמשתמשים כותבים באנגלית רוב הזמן).
עד לא מזמן הייתי נמצא בשני הערוצים הנ"ל דרך Matrix/Element (תמיכה טובה בעברית, וחוסך מעבר לקליינט יחודי ל-IRC), אלא ששניהם עברו כנראה ל- Libera, ואני מניח ששרת matrix.org עדיין לא מכיל gateway לשם )-:

מה שמביא אותנו לרשת Matrix: הייצוג שם עוד יותר נמוך, אבל יש ערוץ ⁦#OSP_Israel:matrix.org⁩ (חדש יחסית) לתוכנה חופשית ופרטיות, וערוץ ישראלי כללי (קצת יותר ותיק) ‎#israel:matrix.org .
אילו הייתי רואה בערוצים האלה יותר פעילות, אולי היה כדאי להקים שרת משלנו (ואז היינו יכולים גם לבחור להתקין עליו איזה gateway שרוצים)…

  • לגבי קבוצות מייל:

קבוצת discussions נזנחה לטובת הפורום הזה. עדיין יש קבוצת announcement להודעות, ואולי עוד כמה קבוצות ייעודיות. תוכנת הניהול של הרשימות היא לבחירת מתחזקי השרתים של העמותה (כרגע יש בתחום זה עודף משימות ומיעוט זמן לטפל בהן, כך שהדרישה העיקרית היא שמה שנמצא בשימוש ימשיך לעבוד, ויעודכן מבחינת אבטחה).

  • לגבי שירותי אחסון קוד/פרויקטים של העמותה:

בעקרון הקבוצה שלנו ב- github ותיקה יותר, וב- gitlab יותר חדשה: מכילה בעיקר פרויקטים פנימיים, כגון ניהול תשתיות של העמותה (וגם אתרים של כנס פייקון). ל- github עדיין יש יתרונות בתחומים מסויימים - למשל נוח לנהל שם forks משלנו לפרויקטים שונים שהם כבר ב GH (מקל על שליחת PR לפרויקט המקורי).
גם אני לא כ"כ אוהב את הנטייה של הקהילה העולמית לשים את כל הביצים בסל אחד (עוד מימי soureforge), ובאופן כללי מתרשם ש- gitlab קצת יותר נוח מ-github , אבל להליכה עם הזרם יש יתרונות משלה בתחום הזה (לפחות מבחינת נראות ו"חַפּישׂוּת")